VRAGEN OVER… KUNSTSTOF TEAKDEK & KURK COMPOSIET
Verkleurt kunststof teakdek of kurk composiet net als echt teak? Nee, kunststof teakdek is gemaakt van een kleurvast kunststof. Wel zal het in de loop der tijd een tint donkerder worden maar het wordt niet grijs zoals echt teakhout. Daartegenover wordt kurk composiet iets lichter maar niet zoals teakhout. Wordt het echt niet vies? Natuurlijk wordt een kunststof teakdek of kurk composiet ook vies. Weersomstandigheden, zand, stuifmeel, bladeren van bomen, vieze schoenen en nog heel veel ander factoren zorgen ervoor dat het dek vies wordt. Het fijne is alleen dat het minder snel zichtbaar wordt en omdat het een vol kunststof of kurk composiet is kan het vuil er niet intrekken. Met gewoon water en zeep is het oppervlakte vuil weer gemakkelijk te verwijderen. Moet het voorzien worden van vernis, lak of olie? Nee, het materiaal heeft verder geen bescherming nodig. Kan het geschuurd worden? Ja, dit behoort echter niet tot het normale onderhoud. Het materiaal is door en door gekleurd en het is niet voorzien van een toplaagje. Alleen als u een vlek heeft die u er echt niet met water en zeep uitkrijgt kunt u het dek opnieuw schuren. Ook als wij een reparatie hebben uitgevoerd schuren we het dek. Blijft het lang nat? Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het dek nat geworden is bijvoorbeeld na een regenbui dan is alleen de oppervlakte nat, gaat het zonnetje weer schijnen dan droogt het snel weer op. In verhouding tot echt teakhout droogt het kunststof teakdek of kurk composiet een stuk sneller.
Wordt het glad als het nat is? Nee, er is zeer veel aandacht besteed aan de antislipwerking. Het is van groot belang dat u niet uitglijdt op een nat (of droog) dek. Het is speciaal ontworpen voor gebruik op boten en dus is een nat dek iets dat we veel meemaken. Mag ik er met zwarte schoenzolen over lopen? U mag van ons gerust over het dek lopen met zwarte schoenzolen, maar dit raden wij u wel af. Zwarte zolen geven nu eenmaal meer af dan een andere kleur. Daarbij komt dan ook nog dan ze strepen kunnen geven en die zijn net als op elke andere vloer lastiger te verwijderen. Wat als er iets gerepareerd moet worden? Indien er een schade aan het dek is kunnen wij dit nagenoeg onzichtbaar repareren. Ook aanpassingen achteraf zijn mogelijk. Wordt het gemaakt van gerecycled materiaal? Nee, er wordt uitsluitend nieuw materiaal gebruikt, gerecycled materiaal zou een naar luchtje kunnen geven. Wel is het recyclebaar. Wordt kunststof teakdek of kurk composiet ook zo heet bij warm weer? Dit is een lastige vraag want wat voor de één lekker is dat is voor een ander heet. Als het buiten 35 graden is wordt het dek zeker goed warm, het heeft immers een kleur die de warmte absorbeert. Daarentegen blijft kurk composiet langer koel.
MOL SAILS & DECK /ALLDECK SANDTLAAN 50 2223 GG KATWIJK AAN DEN RIJN
OFFICIEEL DEALER VAN: » Kunststof teakdek: Permateek » Kurk composiet: Marinedeck 2000 » Nautiteek » Nauticork
WERKPLAATS:
© 2021
LINKS:
Sportshop Mol www.sportshopmol.nl
KVK-nummer: 77470125
06 34 12 51 76
KUNSSTOF TEAKDEK & KURK COMPOSIET KUSSENS & MATRASSEN OP MAAT WINDSCHERMEN, HOEZEN, ZEILMAKERIJ
VRAGEN OVER… KUNSTSTOF TEAKDEK & KURK COMPOSIET
Verkleurt kunststof teakdek of kurk composiet net als echt teak? Nee, kunststof teakdek is gemaakt van een kleurvast kunststof. Wel zal het in de loop der tijd een tint donkerder worden maar het wordt niet grijs zoals echt teakhout. Daartegenover wordt kurk composiet iets lichter maar niet zoals teakhout. Wordt het echt niet vies? Natuurlijk wordt een kunststof teakdek of kurk composiet ook vies. Weersomstandigheden, zand, stuifmeel, bladeren van bomen, vieze schoenen en nog heel veel ander factoren zorgen ervoor dat het dek vies wordt. Het fijne is alleen dat het minder snel zichtbaar wordt en omdat het een vol kunststof of kurk composiet is kan het vuil er niet intrekken. Met gewoon water en zeep is het oppervlakte vuil weer gemakkelijk te verwijderen. Moet het voorzien worden van vernis, lak of olie? Nee, het materiaal heeft verder geen bescherming nodig. Kan het geschuurd worden? Ja, dit behoort echter niet tot het normale onderhoud. Het materiaal is door en door gekleurd en het is niet voorzien van een toplaagje. Alleen als u een vlek heeft die u er echt niet met water en zeep uitkrijgt kunt u het dek opnieuw schuren. Ook als wij een reparatie hebben uitgevoerd schuren we het dek. Blijft het lang nat? Dit is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Als het dek nat geworden is bijvoorbeeld na een regenbui dan is alleen de oppervlakte nat, gaat het zonnetje weer schijnen dan droogt het snel weer op. In verhouding tot echt teakhout droogt het kunststof teakdek of kurk composiet een stuk sneller. Wordt het glad als het nat is? Nee, er is zeer veel aandacht besteed aan de antislipwerking. Het is van groot belang dat u niet uitglijdt op een nat (of droog) dek. Het is speciaal ontworpen voor gebruik op boten en dus is een nat dek iets dat we veel meemaken. Mag ik er met zwarte schoenzolen over lopen? U mag van ons gerust over het dek lopen met zwarte schoenzolen, maar dit raden wij u wel af. Zwarte zolen geven nu eenmaal meer af dan een andere kleur. Daarbij komt dan ook nog dan ze strepen kunnen geven en die zijn net als op elke andere vloer lastiger te verwijderen. Wat als er iets gerepareerd moet worden? Indien er een schade aan het dek is kunnen wij dit nagenoeg onzichtbaar repareren. Ook aanpassingen achteraf zijn mogelijk. Wordt het gemaakt van gerecycled materiaal? Nee, er wordt uitsluitend nieuw materiaal gebruikt, gerecycled materiaal zou een naar luchtje kunnen geven. Wel is het recyclebaar. Wordt kunststof teakdek of kurk composiet ook zo heet bij warm weer? Dit is een lastige vraag want wat voor de één lekker is dat is voor een ander heet. Als het buiten 35 graden is wordt het dek zeker goed warm, het heeft immers een kleur die de warmte absorbeert. Daarentegen blijft kurk composiet langer koel.
MENU
© 2021
KUNSSTOF TEAKDEK & KURK COMPOSIET KUSSENS & MATRASSEN OP MAAT WINDSCHERMEN, HOEZEN, ZEILMAKERIJ